Over ons

Over ons

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Het idee om een eigen zaak te beginnen werd geboren in een schuur,die de broertjes Bert en Jos huurde bij de familie Disseldorp te Zwammerdam. Hier kluste de jongens in hun vrije tijd aan de auto’s van familie en kennisen. Zo spaarde ze ook hun eerste brug en gereedschappen bij elkaar. Er werd afgesproken dat Bert als eerste de stap zou gaan zetten, en dat Jos hem in zijn vrije tijd zou bijstaan. 


Als de zaak zou gaan draaien en het rendabel was, zou ook Jos zijn baan opzeggen. Zo gezegd, zo gedaan. Bert opende op 26 oktober 1984 “Peek Autoservice” aan de Marshallweg 4a in Bodegraven. Vanaf het begin liep het als een trein. Al snel redde Bert het niet alleen, er kwam een leerling-monteur bij.


Bert en Loes konden in die tijd ook een pandje kopen in de Pr. Hendrikstraat. Hier opende Loes op 22 Augustus 1986 “Peek Autoaccessoires”. Eind van dit zelfde jaar zegde ook Jos zijn baan op bij de Metroservice en werden de broers compagnons. Ook Loes en Jeanette gingen samen Peek Autoaccessoires runnen. De zaken gingen dus goed.


Na 5 jaar Peek Autoservice werd de garage te klein. Dat viel zo’n beetje samen met de ontwikkeling van het industrieterrein Broekvelden. We durfde het aan om daar een pand te laten bouwen aan de Beneluxweg 13. Op 27 oktober 1989 opende vader van Dijk, onder grote belangstelling de deuren. In dit pand kwam alles onder één dak, het winkeltje in de Pr. Hendrikstraat en de garage aan de Marshallweg werden opgeheven. We hadden toen een mooie grote werkplaats met daarnaast de winkel.


Bert ging het winkelgedeelte met baliewerk beheren, Jos nam de werkplaats onder zijn hoede en Loes en Jeanette namen de administratie en het schoonmaakwerk voor hun rekening. 18 jaar later kwam “Bedrijvenpark Rijnhoek” in Ontwikkeling. En weer gingen we om de tafel. Durfden we dit nog aan, we zijn tenslotte alle 4 vijftigers.


Maar aan de Beneluxweg groeide we uit ons jasje en we hadden nog volop ideeën, die we zouden kunnen realiseren op het nieuwe bedrijventerrein. We hebben de stap genomen en vol trots opende we op 16 februari 2009 de deuren van Peek Autoservice op de Botter 1. Een mooi nieuw en modern pand met carwash en in samenwerking met van Aalst oliehandel een tankstation. Wij kunnen met trots zeggen, dat wij samen met onze medewerkers een goed lopend bedrijf hebben opgebouwd, met een leuke en gezellige werksfeer.


Bert & Loes / Jos & Jeanette